Jul 22, 2017

.

Yea maybe boleh start aktif blogging balik kot. Macam dolu dolu. Ke cemana. Erm. Hahahah.

Takkisah lah takde orang baca ke apa. Sukati ah nak gak cerita kat sini.


Baca balik post-post lama. Emmmm, amenda kau, Yaaaaa. Apa function kau ada blog, Ayaaaaaa. Hahhhh?! Yadoiyaiiii.

Oklah. Oklah. Nak memanfaatkan lah niiii. Em.


Kk. Tunggu next post kita update lah pape eh. Okay? Okay.

Jun 29, 2017

SELAMAT HARI RAYA!

Bila last update guuuuuyyyyssss?

Iye sayang. Tahun lepas.

TAHUN LEPAS!


Ok ok. Let's update it nowwwww!


Sooo,


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!
MAAF ZAHIR DAN BATIN!


Raya dah habis, bro. Kita raya berapa hari jeewww. Hahaha. Dah besor ni mana nak raya sgt sebenarnya. More to nak visit contacts yang dah lama tak jumpa je etceli. Kengkawan, sedara mara. Sesape lah.

Erm, so aku baru habis intern sebenaqnya. Before raya itu hari. As a beginner (baru nak kerja laaaaaa), basically it's a great starting lah kot. With the environment, all the staffs. Kira a positive preview before bebetul masuk alam kerja lah. Kot? No?

Tapi overall memang aku enjoy being part of the team. Seronok aaaaaaa duduk situuuu. Semua kerja-kerja yang aku dapat/buat. Honestly, aku tak rasa pressure pun. ke sebab aku niat nak belajaaaaaarrr kerja-2 tu semua? Erm. Pressure kat sini maksud aku bukan lah yang sampai tak rela nak buat kerja tu, sampai tak masukkan ikhlas masa buat kerja. Idokk. Yang itu ada jeee. Ini pressure yang sampai aku nak lari dari tempat kerja tu. Eh ada lah sebenarnya. Masa dgn en Azreey. Kah kah! Pressure yang ....... Ah aku sorang je faham pressure yang aku maksudkan. Zzzz. Okay, geddit?

Rindu aaaa jugak semua tuu. Mana dapat dh pegi state visit, assigned jd MC pastu pening pale nak host in Malay/English, lepak dgn cikPia, enAzreey, abgDin, kakAs semuaaaaa. Diorang empat(4) ni kira my small circle lah dkt division tu. Pape memang lepak dgn diorang. Aku bosan, aku bising dkt diorang. Heheheh. Bukan nak kata aku tak mingle dgn yang lain. Tpi ni yang aku selesa lah sampai boleh bertepuk tampar semua. enAzreey dah banyak kali kena tumbuk. Heheh. Haaa. Ada lah mcm abgZai, pkcikAzhar, pkcikZali semuaaa. Set-set menghiburkan aku masa aku duduk sorang. Hahahah.

Nape duduk sorang? Sbb division aku tu, bila busy, KOSONG office. Bila takde kerja, eh full pulak attendance. Baik semua orang datang office masa tu. Hahahaha.


Malas aaa bebel pepanjang. Nanti lagi rindu. Eheh. Bye ahh. Sayounara!

May 12, 2016

Boredzzzz

Konnichiwa minasann.

Adrenaline on peaks but still can relax, enjoy the leisure. Padahal dah patut pecut gear 5 sebab final reaaaaalllllyyyy the corner. Lagi 2 weeks, man. Dengan assignment yang tak habis siap lagi, in fact ada yg baru nak start. Like whaatt..... Yo, midterm. Gaahhh. I dont know. Feels like I've screwed myself up for Marketing's paper. Wehhhhh. A bit confident with Statistics. But still. Karang overconfident ko apa tak dapat. Blehh~ 

Dia bukan apa. Syaiton durjana mengacauuu. Ghh.

Daaaa~

Mar 17, 2016

1514

Yo ssup. Pekabo semorang? Uh, nobody here. I forgot about that.

Yea, it has been awhile since my last entry. Blehh, too lazy to update. (-,-')

So today's date was 17. March. Currently 'enjoying' my semester break. For 3 weeks. Gaaaaa, I envy those who get more than a month of break. But, nahh. I love it. 3 weeks. Not too long, nor too short. Enough to rest my mind from the hectic of the previous semester. xD

Flipping through my older post, I havent said anything about my life. My after-school life. Yaa yaaaa. I'm telling you now. Shut up, stay still.

I've been 'enjoying' my stdy in MMU. You know what's MMU stands for, aite? Yea, in Cyberjaya. Go Google yourself if you don't know. Currently in my Beta level. Which issssssss? First year of Degree. Gahh, I've grown up. Degree already, huh? Hm. Yahh, I'm doing foundation there, too. In Management. Currently pursuing degree for Finance. Going for 3rd semester soon. Then follow up by Gamma level. Going through internship, Delta level, then GRADDDDD! Why so earlyyyyyy. I still thinking that I'm my momma's little baby. (T_T)

Yerp, I'm so happy with my life. Since I'm staying on-campus, it teach me how to berdikari. (^^) Met several people thus I'm glad. My Chaotic, my Humaira, all kakaks there. I feel blessed to have them in my life. Thank you for this almost two years of relationship. :)

Enough! Okay? Till then. またあいましょう。

*I took Japanese during my first semester of Degree for foreign language. :D

Oct 4, 2015

Missing

It is funny when you are the one who pushed someone away, and you are the one who is begging for them to return. It is even funny when that person makes you mad, but you are the one who asks for apology.

Just so you know that I am currently missing you. I dont mind, but since you are the only one that I'm being open with, it feels like a lost. I am no longer get to talk, to ask, to brag around, anything, with you. May there's a chance, a way for us to meet up. Yes. I do put hopes that we will meet. But.... I'm releasing a heavy sigh. Hahaha.

Wherever you are, take a good care of yourself. Dont fall sick. Dont involve in any things that gonna give you pain. Be happy and, forget me not. =)